Животът – по-силен от фантазията


Животът – по-силен от фантазията, по-жесток от въображението.
marker1.jpg
Port, wallpaper, Japan 2007 на Katrin Olina
portwallpapersmokeroom.jpg
Advertisements

6 thoughts on “Животът – по-силен от фантазията

 1. Сега като си прочетох поста и аз си се самовъзхитих :))

  Знанията май ми се лепват от дълго повтаряне на едни и същи неща, без полагане на 100% усилия, та в тоя ред на мисли – не какво щях да знам ако учех атомна физика, а каквото и да е ако се стараех максимално… или изобщо… е, вярно че връзвам 2 и 2 като се понапъна – например Сосюр от курса по лингвистични теории с Проп от курса по драматургия, но все пак няколко души са сдъвкали тая информация независимо един от друг, преди да я смеля :))) преди това пък други са я обрали, после сготвили… ама айде стига с информационната манджа… питай за сложни думи, пък после ще изведем статистически данни колко пъти съм отговорила „ами тази дума ми е в пасивния речник…“ и после back in the high school level-a :))

 2. Ще станеме гении, то е ясно… въздъх… Наистина ли знаеш всичко това? Представям си какво щеше да знаеш, ако учеше молекулярна биология или там – да кажем … не знам какво… Знанието ме плаши и възхищава едновременно :)) Както и де е, ако имам въпроси по отношение на сложните думи ще те питам, обещавам! :“)))

 3. Тези са емигрантите със шнапса и май не се забавляват толкова, колкото онези с текилата. А войната в каквато и да е форма е ужасно нещо.

  А връзка между структурализма, поезията и ябълките няма, освен в късметите на една баница към края на 2007.

  Структурализмът, моля Ви се, се занимава с връзката между отделните елементи на определена хуманитарна дисциплина, в това число и лингвистиката, както и антропологията, социологията, психологията и т.н. Всъщност идеята се оформя най-напред по отношение на езика, защото там е най-очевидно, че отделните елементи имат определена структура, правила и взаимоотношения, чрез които значението, в друг случай културните или социални феномени се осъществяват, разбират или формулират. Пръв го нарича така Сосюр, който се сеща за някои много хитри неща за езиковите системи. Но цялата работа тръгва още от Владимир Проп и неговата Морфология на приказката, когато той се сеща, че повечето вълшебни приказки имат една структура и дефинира 29-ли-бяха функции на приказните герои. После Клод Леви-Строс му обръща много внимание в структуралната си антропология. И така…

  Айде да ставаме гении сега :))

 4. Благодаря за коментарите! Razmisli, I’ll keep up that’s sure :))

  lelnesta: май знам за тая книга… :))) Я, емигрантите в САЩ или Текила Флет… (В ЛЕД, както дълго си мислех, преди да я прочета, znaem za kakvo staa duma), какво да кажа, разбирам го тва… А ябълките какво общо с поезията и структурализма?? Мразя структурализма, защото дори не знам какво означава думата… сигурно е нещо филологическо… може ли 1 обяснение да дадете, моля ви се, като знаете такива едни думи? Всъщност по-добре недейте, че ще понатежи блогът и от high school ще ми го изпртят директно в категорията за гении (виж поста „Блогът ми бил за High School“) и тогава лошо.

 5. Харесва ми това наблюдение, а още повече, че напълно отговаря на това, което си отговорила в блога на Бойка. Но човек ако се загнезди само в своята си територия никога не би видял живота в пълната му фантастичност 🙂 Keep up

 6. La vie n’est jamais si belle, ni si mauvaise que l’on croit … дьет’ са вика, ако мий точен цитата де…

  Това беше последното и най-умно изречение, даже май единственото умно от една книга на Мопасан, която прочетох с нежелание. Но пък как се изненадах накрая :)))

  Пък сега чета една за емигрантите в САЩ по време на Втората световна война и покрай тази история съвсем си представям какво точно значи живот по-силен от фантазията и по-жесток от въображението. Добре, че няма война и само си го представям…

  Иначе си мисля, че няма как да не е вярно, ами въображението и фантазията са част от характера на човек, значи и от живота му. Как той да не е по-„силния“ в такъв случай, когато двете неща са просто негови характеристики. Жестоко е да нямаш въображение и чувство за хумор.

  С изборите е по-лесно – най-хубавото е, че ги има 🙂 пък поезията си е поезия … то и структурализма си е структурализъм, а ябълките са си ябълки, ама да не се отплесвам.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s