Суперзвездата на Летния Сезон


 

Тази година Юни премина безпрепядствено, като върху супер-лъскав, сглобен по поръчка велосипед, по счупените софийски тротоари на централните улици. Не се загледа твърде дълго в развятите национални трибагреници, закачени не само върху джамиите, но и по такситата, също както и по витрините на магазините за хранителни стоки.

Без да спира по светофарите, успя да премине през кръстовищата на големите, прави булеварди около Националния Дворец на Културата. На велосипеда си, Юни беше много по-бърз от хората, които отиваха или се връщаха от работа с оранжевите, шумни трамваи и които не се интересуваха нито от изкуство, нито от наука, нито от политика, нито от религия.

Юни се движеше през града и виждаше много ясно напред в сиво-синкавото и задимено бъдеще. Това бъдеще замъгляваше очите му, скрити зад продълговатите слънчеви очила. Липсваше му всякакъв копнеж по идващото насреща време.

Вечерта, по точно привечерта, наближаваше и Юни знаеше, че юнските вечери в София са сред най-хубавите в света, защото повечето от хората, способни да създават стрес, където и да се появят, бяха в отпуск. Тази година Юни беше Суперзвездата на Летния Сезон. Толкова Великолепен се чувстваше.

Един познат, който е режисьор на документални филми, ми сподели, че ако трябва да заснеме Суперзвездата на Летния Сезон Юни в един кадър, този кадър ще представлява отрязък от заснемането на залеза на запад, над града. През юни летните залези са по-различни, отколкото през юли или през август и нямат нищо общо със септемврийските залези. Познатият ми смята, че Юни е най-фотогеничен именно, когато вечерите му си играят на криеница със залязващото слънце…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s