Щрих от пътуване в автобуса


 

mom4ezablog

Ema Iv. All rights reserved. Copyright © 2009-2013

Момчето е на не повече от осем години. Носи футбулна тениска с надпис “INTER”. Зад ухото му, на фона на черна, остра коса, се белее цигара.

Мята се в приземилия се на спирката автобус. Вижда празна седалка до жена с тъмни очила, която слуша музика с яркозелени слушалки в ушите. Малкият сяда до нея и всмуква от плик, пълен с лепило. Излива струйки в гърлото си. Бели ленти се стичат по детската брадичка и по синьо-черната тениска.

Жената отмества въпросително очилата си, привежда се напред, вади слушалките от ушите си. Гледа продължително момчето с поглед, който чертае безмълвни изречения: “…Това е нередно?!?”.

Звукът от надуващия се и спадащ плик и неравномерния дъх на момчето я влудяват. Физиономията й се отпуска като безпомощна гума. Гледа, колкото гледа и се скрива зад слънчевите очила. Случката пред очите й се размива от звука в слушалките.

Хлапето скача и се премества на съседната седалка. След по-малко от половин минута заспива, а пликчето с лепило се гъне в ръката му като играчка: детска гайда. Цигарата се търкулва иззад ухото му и пада на пода на автобуса. Докато слиза, един човек я настъпва и я превръща в плоска лакмусова лентичка.

05.09.2009 – 2013

*Рисунката е авторска.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s